top of page

Onze dieren

De Koeien

Add some more info about this item...

Onze twee kalfjes, Duo en Penotti, zijn roodbonte Oudnederlandse Blaarkoppen zo genoemd vanwege de karakteristieke witte kop met zwarte of rode vlekken om de ogen, de "blaren". Het is een 'dubbelkoe', die voor zowel melk als vlees wordt gehouden. Onze kalfjes hoeven niks anders te doen dan lekker te dartelen in de wei. Als je goed kijkt zie je dat er op het logo van de boerderij óók een Blaarkop staat!

De Pony

Add some more info about this item...

De pony's naam is Esther, het is een Shetlander. Een taai paardje dat oorspronkelijk van de Shetland eilanden komt. Shetland pony's behoren tot de kleinste pony's ter wereld, maar ze zijn erg sterk. Vroeger werden ze daarom veel gebruikt als trekdier in de kolenmijnen.  Hoewel het een lieve schat is, kunnen pony's zich soms onberekenbaar gedragen en daarom mag je er wel vanachter het hek naar kijken, maar niet het weiland in.

De ezel

Add some info about this item

Onze ezel heet Adjani, ezels komen oorspronkelijk niet uit Nederland, maar wat is een kinderboerderij zonder een gezellige ezel, die van heinde en verre nieuwsgierige bezoekers naar de boerderij trekt met zijn imposante gebalk!

De Schapen

Wij hebben vier Schoonebeeker, een Oudhollands ras uit het oosten van Nederland. Ze staan bekend om hun taaiheid en hun karakteristieke uiterlijk, de 'ramsneus'. Normaal gesproken zijn schapen nogal bangige dieren, maar onze schaapjes laten zich graag aaien!

De Geiten

Add some info about this item

Onze geiten zijn alle vier Nederlandse Landgeiten, twee jonkies en twee volwassen dieren. De Nederlandse landgeit is een zeldzaam ras, met zijn typische lange haar en grote hoorns. De landgeit geniet bekendheid als het dier waarmee de mythische bokkenrijders langs het hemelgewelf raasten. 

De Varkens

Add some more info about this item...

De 2 varkens die we hebben zijn bonte bentheimer varkens. Een vriendelijk ras die niet heel erg groot zullen worden. Het zijn 2 mannetjes (beren) die gecastreerd zijn, daarom kunnen ze gewoon op de boerderij blijven.

De Uil

Add some more info about this item...

Op de boerderij logeert een Oehoe. Inheems in Nederland en een groot deel van Europa en Azië, is het onze grootste uil en de op één na grootste uil ter wereld. Onze Oehoe heet Calvin, af en toe lopen we over het terrein met Calvin op de arm zodat hij een beetje onder de mensen komt. Als je geluk hebt kom je hem tegen!

Klik hier als je wat typische Oehoe geluiden wilt horen.

De Kippen

Add some more info about this item...

De drie koppels kippen op onze boerderij behoren tot wat men noemt de herenhoenders, Oudhollandse kippenrassen die oorspronkelijk als pronkdier gehouden werden door rijke hereboeren. Wij hebben Kraaikoppen, een kip die zijn naam dankt aan de typische kop die doet denken aan een kraai. Uilebaarden, een van oudste Nederlandse kippenrassen dat al voorkomt op schilderijen uit de vroeg 17e eeuw. En Brabanters, met hun karakteristieke verenkuif, ook deze kip werd al op doek vereeuwigd in 1635.

Onze Boerderij Kat

Add some more info about this item...

Dit is Sydney, onze boerderijkat. Overdag ligt ze het liefst ergens in het stro te slapen, of komt ze gezellig bij op je schoot liggen. 's Nachts sluipt ze over het terrein als een kleine panter, op jacht naar muizen en konijnen.

Onze Bordercollie

Add some more info about this item...

En dan is er ook nog de boerderijhond, een Bordercollie genaamd Egg. Bordercollies zijn hele slimme honden die vaak gebruikt worden door schaapherders. Egg is bijna altijd op de boerderij, alleen als zijn baas Maarten niet werkt dan is Egg er ook niet. Egg is nog een jonge hond en dol op spelen, maar als hij wat ouder is gaat hij leren hoe hij moet schapen drijven en dan zal hij ook demonstraties gaan geven op het weiland van de boerderij.

De Bijen

Add some more info about this item...

Aan de rand van het achterste weiland staan een aantal bijenkasten met daarin een bijenvolk, deze nuttige dieren zijn heel interessant en bijen houden is leuk en Je doet er goed werk mee. Bijen in de wereld hebben het zwaar daarom is het goed dat we de bijen de ruimte geven en voldoende voedsel.

De Konijnen

Add some more info about this item...

We hebben drie konijnen  op de boerderij: Ze zitten in een verblijf waar ze zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn. Konijnen houden er niet van om opgetild te worden en wij respecteren dat. Dus alleen kijken met de ogen en niet met de handen

Add some more info about this item...

Amsterdam heeft altijd iets met duiven gehad. Nu is er op de boerderij een aantal duiven te zien in een verblijf met een typisch Amsterdamse stijl.

De Parkieten

Add some more info about this item...

We hebben zes grasparkieten. Een van oorsprong Australisch vogeltje, maar al meer dan 150 jaar een populair huisdier, ook in ons land. Wij vinden ze vooral erg vrolijk, met hun gekwetter en hun gekleurde veren.

De Kwartel

Add some more info about this item...

In de zelfde volière als waar de grasparkieten zitten lopen ook 2 kwartels rond. Ze eten het voer op wat de parkieten laten vallen. Zo blijft de volière schoon. Goed kijken want ze hebben een goede schutkleur

De Vissen

Add some more info about this item...

In het aquarium zitten onder andere guppies.

Please reload

bottom of page